Blogbeskrivelse:

Lidt af det der sker. Østpå.

torsdag den 1. marts 2012

Bangkok til vands, til lands, i luften og i tempel

Bangkok blev vel uden at overdrive en oplevelsernes by. Første rigtige dag blev brugt på at udforske templer, paladser og lige lovligt store buddhaer (og ikke mindst vores egne evner udi disciplinen ”følg et kort”). Gamle universiteter og et temmelig omfattende amuletmarked – spørg os ikke hvad de dog skal bruge alle de amuletter til – blev forceret før vi kom det gamle kongepalads, hvor vi alle tre kunne gå og tabe underkæben om og om igen over smukke udsmykninger så langt øjet rækkede. Smilende hanemennesker, en jadebuddha og en lille udgave af Ankor Wat var bare nogle af de ting der prydede den oldgamle residens. Majet majet flooot.
Efter at have set os mætte i mosaikker og vægmalerier begav vi os mod dagens anden helt store attraktion. Den 46 meter lange liggende guldbuddha som Wat Pho er så kendt for blev mødt af os – og 16.000 japanske fotoentutiaster – i bare tæer og igen med store øjne. Det er svært ikke at sætte spørgsmålstegn ved en SÅ stor forgyldt buddha, men et må man give thailænderne: Når de gør noget, så gør de det hele vejen. Og misforstå os ikke, vi er da glade for vores buddhabilled, som vi nu kan dele med jer. Vær så artig, og så behøver man næsten ikke engang være der selv.

Dag 2 i Bangkok blev benenes dag. Først skulle de snige sig ind i en taxa, hvor de skulle bruge ret meget længere tid end forventet, inden de – allerede sent på den – blev sat af det forkerte sted, og måtte småløbe et par blokke til ABC-agency, hvorfra de skulle…. dum dum dum.. på cykeltur! – Med guide, that is. At begive sig på cykel ud i Bangkoks gader alene svarer nogenlunde til at vælte sig direkte ud fra toppen af Aalborgtårnet (for lige at komme med en hjemlig metafor, så alle kan følge med), det er det rene selvmord! Dermed ikke sagt at vores ben ikke følte sig en smule hjemme med pedaler under fødderne og vind mod læggene. Turen gik rundt i mindre kendte områder af Bangkok, hvor de søde og sjove guider Oan (Ifølge Ida som i ”turn it on!”) og Marcel fik os igennem små gader i det ydre chinatown, en illegal by som ingen gider gøre noget ved, og et stort grønt fredet område, som betegnes som Bangkoks lunge. Turen bød desuden på lokale retter med Ida i køkkenet som assisterende røremaskine.

Efter en dag i bevægelse, var det tid til at belønne de ømme baller med en tur på én af Bangkoks største attraktioner: Skybar. Vi tog på den fineste af slagsen (tak til Nikolaj for anbefaling og drinks), og sprang i de nyerhvervede stiletter for at matche dresscoden. Det var en kæmpe oplevelse, og vi blev eskorteret fra elevatoren og ud til den åbne bar, som ligger på 64. etage! Med udsigt over hele Bangkok, så vi solen gå ned, mens vi sippede til vores dyre Mojito (det var med at trække den så længe som muligt) og følte os fine med de fine. Efterfølgende gik turen tilbage til Khao San Road, hvor stiletterne blev skiftet ud med de velkendte conversesko, og pakket i den kasse som allerede var adresseret til Danmark.

ลาก่อน (farvel på thai)
Emilie Pernille Ida
"Styr din begejstring, Pernille!" Foran Sanam Luang
Amuletudvalg
Meditation på åben gade
Et lille udsnit af det kæmpe store Grand Palace
To der tisser på tempel...
Pastor Pernille velsigner Ida
Turist skaber sig
What Pho
 Endnu et udsnit af What Pho
Okay stor liggende Buddha
På cykeltur i Bangkoks små gader
Udsigt fra sadlen
Fællesbillede i Bangkoks lunge
Madmor svinger palletten
Fjolleri med Oan
Panorama fra State Tower Skybar
Solnedgang over Bangkok
Skål!
Et hjørne af skybaren

2 kommentarer: